Vesti

31.12.2016.
Dragi ljubitelji astronomije zelimo vam srećnu i uspešnu 2017. godinu. Početak nove sezone planetarijumskih projekcija i predavanja je planiran za početak februara. Vaš ADNOS
CURRENT MOON

nikowin

05.08.2012.

Misija 1969. - samo pusta laz?

20. jul 1969. Dan kada je Nil Armstrong zakoracio na mesec i izrekao: "Ovo je mali korak za coveka, a veliki za covecanstvo". Iako su taj dan svi sa uzbudjenjem posmatrali kako osvajamo svemir korak po korak, da li su oni gledali uzivo prenos sa naseg prirodnog satelita, ili Universalovog studija?

Pet dokaza da Apolo 11 nikad nije posetio mesec.

1) Zastava- uprkos stanju vakuuma, neverovatnim temperaturama i udarama meteora, ona se i dalje ponosno vijori. Ako uzmem u obzir da je ona i pretrpela sve ovo, kako se vijori? Mesec nema svoju atmosferu, nema strujanja vazdusnih masa, nema vetra koji ce da je pokrene. 

2) Radio emisija- jednom prilikom su Nila pozvali u radio emisiju kao gosta. On je izrekao samo jednu zelju: "Moze sve, samo bez pitanja o Mesecu." Zasto ne?

3) Spremanje za Mesec- sledece sletanje na Mesec najavljeno je za 2018. godinu. 1969. godine im je trebalo svega dve godine da sve spreme, finansiraju i polete. Zasto im nakon tolikih godina treba vise vremena?

4) Zvezde- sa Meseca bi zvezde trebale biti vidljive, a ipak, na slikama ih nema. Gde su?

5) Van Alenovi pojasevi- prostiru se i do 85 hiljada km visine iznad Zemlje, i astronautima bi trebal o oko dva sata da ih napuste. Van Alenove pojaseve odlikuju velika zracenja radijacije, a oni su bili zasticeni jedino aluminijumom. Ipak, nijedan astronaut nije zadobio rak ili bolesti koje nastaju prilikom prevelike izlozenosti radioaktivnom zracenju.

Postoje mnogi dokazi koji potvrdjuju da covek jeste krocio na Mesec, medjutim, mnogo vise dokaza ukazuje bas suprotno. Postoje tvrdnje da NASA jos nema tehnologiju kojom bi poslala astronaute na Mesec, a kamoli ih vratila kuci zive. Ko zna, mozda jednog dana...

Ukupno tekstova (12)


08.09.2012. postavio Mali Radojica

Mislim da ovakvim tekstovima nije mesto na ovom sajtu. Ukoliko zelite da pisete ovakve stvari napravite svoj blog. Inace svih pet dokaza koje ste naveli je vrlo lako oboriti i postoje vec tekstovi na tu temu (npr. sajt Astronomskog magazina).

20.03.2015. postavio MaxDemian

Osim Nila Armstronga još 11 ljudi je bilo na površini meseca, tokom narednih misija kojih je bilo, ali nisu dovoljno medijski eksponirane.